MENU
 
ON-LINE
 
DISKUZE
 

Detail člena

Ivan z Liběhradu
Ivan z Liběhradu – syn Jakuba z Rochova, jenž tvrz Liběhrad dostal v nájem od opata Konráda, dobrého představeného kláštera Zbraslavského. Rytíř je pověřen ochranou zboží a správou sídla, po kterém se začal i zváti. Tato tvrz dvě míle vzdálená od města pražského nahradila původní dřevěnou stavbu novou kamennou. Syn pana Jakuba stojící ve službách kláštera se věrně přidružuje svých patronů mnichů cisterciáckých. Kromě Liběhradu se později stal i majitelem domu ve Svatoštěpánské ulici na Starém městě pražském.
Po účasti na nemnoha šermířských turnajích byl i s řadou dalších Českých válečníků pozván rytířem Ryszardem Radynem do Polska na Mazovský rytířský turnaj, kde se mu vítězstvím v turnaji podařilo vydobýt rytířský pás. Půl roku na to byl v kostele svatého Bartoloměje v Libčicích slavnostně pasován na plnohodnotného rytíře země České, dostal privilegium nazývat se rytířem a těžit výhod z toho daných. Vstoupil do služeb Pána Jana z Klimberka a v jeho barvách ho zastupuje na vojenských tažení i v rytířských kláních.
V 16. roce se na turnaji královny Alžběty Richenzy stal Prvním rytířem Hradeckého dvora.
Ivan Veszelei (44 let) muff|na|shsfortuna.cz
Libčice nad Vltavou
Ve skupině 27 let Čestný člen oddílu Královských lukostřeleců, lukostřelecký kronikář, blátošlap, rádobytanečník, asistent nástěnkářky, vrchní kecal a rozvraceč.
Ve skupině jsem od roku 1997, kde jsem ve spolupráci s Jiřím Staňkem založil lukostřelecký oddíl, ve kterém se kromě lukostřelby zabývám i záznamem našich úspěchu do kroniky. Ve skupině figuruji i v šermířském oddíle, kde se podílím na tvorbě našeho vystoupení, a čas od času se připletu do nějakého šermířského turnaje.
Od počátku roku 2008 jsem se zapojil i v tanečním oddělení a už v dubnu prošel prvním ostrým tanečním vystoupením.
V Listopadu 2004 jsem absolvoval seminář šermu jednoručním mečem u Jiřího Staňka.
V dubnu 2008 jsem absolvoval seminář Meč a štít u Evropské školy bojových umění Arma Ferre, který jsem zakončil jako mírně pokročilý.
V listopadu 2008 jsem absolvoval další seminář Meč a štít u Evropské školy bojových umění Arma Ferre, které jsem zakončil jako pokročilý 2. stupně.
V dubnu 2009 jsem absolvoval seminář Jedenapůlručního meče speciál 1. a 2. úroveň náročnosti u Evropské školy bojových umění Arma Ferre.
2.září 2007 jsem zvítězil v mezinárodním Mazovském rytířském turnaji na hradě Pultusk a vydobyl si rytířský pás.
24.května 2008 jsem byl v kostele sv.Bartoloměje v Libčicích pasován na rytíře.
Turnajové vavříny - Pultusk POL 9/07 (HARD těžkooděnci), Veltrusy 8/08 (Bodovací), Drahim POL 7/09 (Bodovací HARD), Říp 9/09 (Bodovací), Hradecký turnaj 9/09 (Buhurt těžkooděnci), Frýdlant 6/10 (HARD těžkooděnci), Zbořený kostelec 7/10 (Nože), Rogar 8/10 (Kruh zrady), Veltrusy 8/10 (HARD), Veltrusy 8/11 (HARD), Hradecký turnaj 9/11 (Buhurt těžkooděnci), LAURIN ITA 10/11 (bodovací HARD lehkooděnci), Frýdlant 6/12 (bodovací HARD těžkooděnci), Přívory 9/12 (bodovací HARD), Hradecký turnaj 9/12 (Buhurt těžkooděnci + Klání o chocholy), Libušín 4/13 (těžkooděnci HARD), Frýdlantský pětiboj 6/13 (bodovací HARD těžkooděnci), Hradecký turnaj 9/13 (Buhurt těžkooděnci + Kláni o chocholy), Frýdlantský pětiboj 6/14(bodovací HARD těžkooděnci), Frýdlantský turnaj 6/15 (bodovací HARD těžkooděnci), Karlštejn 6/16 (HARD těžkooděnci), Hradecký turnaj 9/16 (Dělené první místo buhurt těžkooděnci + Klenoty), Frýdlantský turnaj 6/17 (bodovací HARD těžkooděnci), Sub utraque 08/20 (Dlouhý meč),Vyšehrad 09/20 (HARD těžkooděnci), Svojkov 8/09 (Bodovací HARD těžkooděnci) 2.místo, Visby SWE 8/11 (bodovací HARD těžkooděnci) semifinále.
Naposledy editováno 21.09.2020 15:35 uživatelem Muff

Osobní galerie

 
version released